top of page

LINDA EKROTH

LUONNONKOSMETIIKKA, KYLLÄ VAI EI? - Vierailu Haikon Kartanossa


(Halusin kirjoittaa tämän postauksen omasta tahdostani, sillä mielestäni sekä Haikon kartano että tämä loistava ekologinen ihonhoitosarja Ekopharma ansaitsevat lisänäkyvyyttä. Tämä ei ole siis maksettu mainos)

Hei kaikille! Kuten moni teistä jo varmaan huomasi eilisestä instagram kuvastani, vietin eilisen aamupäivän Haikon kartanossa tutustuen uuteen Ekopharma nimiseen luonnonkosmetiikka merkkiin. Pressitilaisuuteen oli kutsuttu yhteensä noin 30 vaikuttajaa sekä toimittajaa, ja mulle oli suuri kunnia päästä mukaan!

Haikon kartano sijaitsee Porvoossa, ja vaikka meille oli järjestetty yhteinen bussikyyti Helsingin keskustasta, minä ajattelin että olisi nopeampaa mennä omalla autolla. Päivä alkoi siis jännittävissä tunnelmissa kun tajusin autoon istuttua mikä ajosää mua odottaisi. Vaikka olen ajanut autoa useita vuosia, ja myös tällä mun pienellä fiat 500:sella on talvia takana, en ole KOSKAAN kokenut yhtä pelottavaa ajokeliä. Ajoin siis täältä Vantaalta Porvooseen, reilu 40km kauheassa lumipyryssä. Tiet olivat liukkaita, lunta pöllysi niin että näki max 50m eteenpäin, tuuli heitti autoa ja auraamattomat tiet olivat piste i:n päälle :D Mainittakoon vielä se että kotimatkalla auto jäi pohjasta jumiin mun omalle parkkipaikalle, niin että kahden naapurin piti tulla antamaan työntöapua! Toivottavasti kauhean moni teistä ei joutunut ajamaan autoa keskiviikkona, ja jatkossa taidan valita sen yhteiskyydin.

Haikon kartano on kartanohotelli, josta löytyy paljon erilaisia palveluja sekä mahdollisuuksia tehdä eri aktiviteetteja. Hotellin uudesta rakennuksesta löytyy mm kuntosali, kylpylä sekä spa-hoitola. Itse olin eilen ensimmäistä kertaa Haikon kartanossa, ja ihastuin kyllä heti paikkaan! Tämä olisi täydellinen paikka viettää vaikka syntymäpäiviään, tyttöjen get-away viikonloppua ja puhumattakaan poikaystävän kanssa romanttista merkkipäivää!

Me ei käyty tällä vierailulla kylpylän puolella, sen sijaan käytiin toisessa kerroksessa tutustumassa tiloihin missä tehdään erilaisia hoitoja. Vaikka paikka on kaikin puolin hieno ja viihtyisä, itselleni on myös hyvin tärkeää tietää, että täällä pyritään toimimaan mahdollisimman ekologisesti ja tuetaan kestävää kehitystä. Haikon kartano on myös saanut äskettäin Green Key-ympäristösertifikaatin, minkä johdosta heille oli erityisen luonnollista valita yhteistyökumppaniksi Ekopharma, joiden arvot täsmäävät omiensa kanssa. Haikon kartanossa on nyt siis alettu käyttämään näitä luonnollisia Ekopharman tuotteita spa-hoidoissa.

Vierailulla päästiin itse tekemään juuri meidän iholle sopivat kasvorasvat, sekoittamalla erilaisia aktiiviaineita rasvapohjaan! Aktiiviaineiksi oli valittu kotimaisia kasviuutteita, marjoja sekä kasviöljyjä. Me tehtiin kolme eri rasvaa hyödyntäen kolmea eri kotimaista supermarjaa. Lakkarasvaan lisäsimme aktiiviaineita joilla on anti-aging vaikutus ihoon. Mustaherukkarasvaan lisäsimme taas aktiiviaineita kuten herukan marjauutetta, siemenöljyä sekä hyalyuronihappoa jotka rauhoittavat sekä suojaavat ihoa. Vadelmarasva osoittautui omaksi suosikiksi, sillä sen aktiiviaineet ovat syväkosteuttavia, mikä sopii täydellisesti pakkasen kuivattamalle akneiholle. Vadelmarasva ei kuitenkaan ole liian öljypitoinen, joten se ei aiheuta uusia epäpuhtauksia. Laitoin itse kyseistä rasvaa eilen illalla, ja näin 16 tuntia myöhemmin iho tuntuu edelleen kosteutetulta! Mainitsen vielä sen että nämä Ekopharman tuotteet valmistetaan Suomessa HERTTONIEMESSÄ, eli vanhoilla kotinurkillani! Mahtavaa että tuote on täysin kotimainen, raaka-aineista valmistukseen.

Tapahtuman päätteeksi nautimme taivaallisen hyvän lounaan vielä uudemman rakennuksen ravintolassa. Kartanon puolella on myös ravintola, joka on hieman yleellisempi. Se on sisustettu muun kartanon tyylisesti, sanoisinko kuninkaallisesti. Ruoka oli todella hyvää, varsinkin tuo kurpitsasosekeitto! Pitääkin kokeilla valmistaa sitä kotona joskus :D

Kaiken kaikkiaan vierailu Haikossa oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen. Laitan itse ainakin nyt korvan taakse tämän lunnonkosmetiikka asian, ja alan miettimään enemmän luonnollisia ja ekologisia ihonhoito sekä kosmetiikka vaihtoehtoja. En näe syytä siihen miksi käyttäisi tuotteita jotka sisältävät erilaisia kemikaaleja, jos löytyy vastaavanlainen luonnollinen tuotevaihtoehto.

Mikä teidän ajatus on luonnonkosmetiikasta? Käytättekö jo paljon luonnollisia sekä ekologisia tuotteita, vai ostatteko esim aina halvimman tuotteen lukematta mitä tuote sisältää?


LINDA EKROTH

T I L A A  B L O G I A N I

ARCHIVE

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
bottom of page