top of page

LINDA EKROTH

KOKEILE NÄITÄ ASIOITA JA KATSO MITÄ TAPAHTUU


Hei muruset!

Tänään mä ajattelin avautua vähän enemmän mun voinnista. Niinkuin te tiedätte mä puhuin jo vähän siitä että mä oon tuntenu ahistusta ja masennusta nyt koko kesän. (Puhuin tästä mun youtubessa niille ketkä ei ole nähneet videota). Vasta pari viikkoa sitten mä ymmärsin että mulla ei oo kaikki hyvin. Ajattelin aikasemmin että mun olo oli vain satunnaista, ja että se johtuisi kuukautisten alkamisesta/loppumisesta yms. Mä kuitenkin tajusin että mun olo ei oo ollu nyt kovin hyvä viimeiseen 3 kuukauteen, joten syy ei voinut olla mikään yllämainituista.

PÄÄTIN MUUTTAA MUN ELÄMÄNTAPOJA JA KATSOA MITÄ TAPAHTUU

Kun puhuin asiasta ensimmäisen kerran Snapchatissa (@Liduuu) sain VALTAVASTI reaktiota teiltä! En yhtään tiennyt että niin moni muukin kärsii samoista oireista kun mä. Tää oli mulle tosi hälyttävää ja sen takia päätin puhua aiheesta. Sain mun seuraajilta älyttömästi vinkkejä siitä mistä mun olo saattaisi johtua, ja neuvoja siihen miten pääsisin tästä eroon. Olen siis tehnyt itselleni nyt bucketlistin asioista joita mun täytyy alkaa tekemään nyt, ja katson jos löydän tämän kautta ratkaisun ongelmiini.

Olisi tosi kivaa jos just SÄ kokeilisit näitä myös, ja voitaisiin yhdessä katsoa kuukauden päästä jos olo on muuttunut!

1. SYÖTKÖ TARPEEKSI RAUTAA?

Mulla on itsellä ollut anemia yläasteella, ja koska syön tosi harvoin lihaa, mulla on suurempi riski alhaiseen hemoglobiiniin. Tiedän että lihan voisi helposti korvata erilaisilla kasviksilla jotka ovat rautapitoisia, mutta en ole jotenkin vain jaksanut perehtyä aiheeseen jotta edes osaisin valmistaa annoksen missä on kaikki tarvittavat ravintoaineet. Tämän takia aion nyt opetella tekemään oikeaoppisesti ravintorikasta ruokaa, ja alkaa syömään rautatabletteja lisänä! (muista myös kaikki muut vitamiinin!)

2. TEETKÖ LIIKAA STRESSAAVIA ASIOITA?

Stressi on pahin viholliseni. Se kun aina huomaamatta livahtaa arkeeni eikä millään tahdo lähteä. Töitä tai muita velvotteita on niin helppo kasata, ja huomaamatta elät elämää missä et koskaan saa kaikkea valmiiksi mitä sun pitäisi. Jos kerran tämä ''tekemisen pakko mode'' jää päälle, sitä huomaa yhtäkkiä listaavansa kaikkea sukkien lajittelusta auton ratin putsaamiseen, kun kaikki muut hommat on jo saatu hoidettua. Nyt haluan oppia olemaan armollisempi itselleni. En aseta liian korkeita tavoitteita itselleni esim sen suhteen mitä pitää saada tehtyä yhden päivän aikana, enkä hyväksy liikaa työkeikkoja tai muita tehtäviä.

Aion tästä lähtien mennä nukkumaan joka ilta hyvällä mielellä ja olla ylpeä niistä asioista mitä SAIN tehtyä tänään, enkä murehtia niitä asioita mitä EN saanut tehtyä.

3. PRIORISOITKO OMAT TARPEESI ENNEN MUIDEN?