top of page

LINDA EKROTH

KOKEILE NÄITÄ ASIOITA JA KATSO MITÄ TAPAHTUU


Hei muruset!

Tänään mä ajattelin avautua vähän enemmän mun voinnista. Niinkuin te tiedätte mä puhuin jo vähän siitä että mä oon tuntenu ahistusta ja masennusta nyt koko kesän. (Puhuin tästä mun youtubessa niille ketkä ei ole nähneet videota). Vasta pari viikkoa sitten mä ymmärsin että mulla ei oo kaikki hyvin. Ajattelin aikasemmin että mun olo oli vain satunnaista, ja että se johtuisi kuukautisten alkamisesta/loppumisesta yms. Mä kuitenkin tajusin että mun olo ei oo ollu nyt kovin hyvä viimeiseen 3 kuukauteen, joten syy ei voinut olla mikään yllämainituista.

PÄÄTIN MUUTTAA MUN ELÄMÄNTAPOJA JA KATSOA MITÄ TAPAHTUU

Kun puhuin asiasta ensimmäisen kerran Snapchatissa (@Liduuu) sain VALTAVASTI reaktiota teiltä! En yhtään tiennyt että niin moni muukin kärsii samoista oireista kun mä. Tää oli mulle tosi hälyttävää ja sen takia päätin puhua aiheesta. Sain mun seuraajilta älyttömästi vinkkejä siitä mistä mun olo saattaisi johtua, ja neuvoja siihen miten pääsisin tästä eroon. Olen siis tehnyt itselleni nyt bucketlistin asioista joita mun täytyy alkaa tekemään nyt, ja katson jos löydän tämän kautta ratkaisun ongelmiini.

Olisi tosi kivaa jos just SÄ kokeilisit näitä myös, ja voitaisiin yhdessä katsoa kuukauden päästä jos olo on muuttunut!

1. SYÖTKÖ TARPEEKSI RAUTAA?

Mulla on itsellä ollut anemia yläasteella, ja koska syön tosi harvoin lihaa, mulla on suurempi riski alhaiseen hemoglobiiniin. Tiedän että lihan voisi helposti korvata erilaisilla kasviksilla jotka ovat rautapitoisia, mutta en ole jotenkin vain jaksanut perehtyä aiheeseen jotta edes osaisin valmistaa annoksen missä on kaikki tarvittavat ravintoaineet. Tämän takia aion nyt opetella tekemään oikeaoppisesti ravintorikasta ruokaa, ja alkaa syömään rautatabletteja lisänä! (muista myös kaikki muut vitamiinin!)

2. TEETKÖ LIIKAA STRESSAAVIA ASIOITA?

Stressi on pahin viholliseni. Se kun aina huomaamatta livahtaa arkeeni eikä millään tahdo lähteä. Töitä tai muita velvotteita on niin helppo kasata, ja huomaamatta elät elämää missä et koskaan saa kaikkea valmiiksi mitä sun pitäisi. Jos kerran tämä ''tekemisen pakko mode'' jää päälle, sitä huomaa yhtäkkiä listaavansa kaikkea sukkien lajittelusta auton ratin putsaamiseen, kun kaikki muut hommat on jo saatu hoidettua. Nyt haluan oppia olemaan armollisempi itselleni. En aseta liian korkeita tavoitteita itselleni esim sen suhteen mitä pitää saada tehtyä yhden päivän aikana, enkä hyväksy liikaa työkeikkoja tai muita tehtäviä.

Aion tästä lähtien mennä nukkumaan joka ilta hyvällä mielellä ja olla ylpeä niistä asioista mitä SAIN tehtyä tänään, enkä murehtia niitä asioita mitä EN saanut tehtyä.

3. PRIORISOITKO OMAT TARPEESI ENNEN MUIDEN?

Välillä pitää ja saa olla itsekäs. Vaikka kuinka sua tarvittaisi töissä sun muualla koko ajan niin sulla on oikeus sanoa ''ei'' ja järjestää itsellesi omaa laatuaikaa. Itse yrittäjänä ja somettajana oon töissä 24/7 perjaatteessa. Mun pitää kokoajan olla tavotettavissa, ja asiakkaat pukkaavat soitella myöhään illallakin kiireellisten asioiden kera. Vaikka on tärkeetä olla joustava ja yhteistyöhaluinen, varsinkin aloittelevana yrittäjänä, niin on pakko muistaa auttaa itseään ensin jotta voi sitten auttaa muita. Uskalla siis kieltäytyä ja mene sinne sohvalle katsomaan Temptation Islandia! Sä ansaitset aikaa itsellesi!

4. OLETKO SOHVAPERUNA?

Kyllä olen! Enkä häpeä myöntää sitä. Mulla ei ole ollut mitään harrastusta moneen vuoteen mikä sitoisi mut liikkumaan. Olen ollut ihan hyvä liikkumaan omatahtoisesti, mutta kun elämä muuttuu kiireiseksi, urheilu jää helposti pois. Tiedän hyvinkin kuinka suuri vaikutus liikunnalla on mun kehon ja mielen jaksamiseen mutta MIKSI EN SILTI URHEILE?! Olen nyt päättänyt että hankin salikortin josta tulen nyt maksamaan itse. Näin ollen koen ainakin huonoa omatuntoa jos en käy salilla. On hyvä keksiä jokin tapa mikä sitoo sut liikkumaan. Sovit esim että treenaat aina keskiviikkoisin yhdessä sun kaverin kanssa, näin ollen vaikka et itse jaksaisi lähteä, et voi pettää lupausta sun kaverille. Kun pääsee taas siihen urheilun kierteeseen, sitä on helppo jatkaa. Äläkä treenaa vain ulkonäöllisistä syistä vaan sen takia koska sulle tulee siitä hyvä fiilis!

5. TARVITSETKO HENKISTÄ TUKEA?

Puhumisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Itse en puhunut asiasta kenellekään pitkään aikaan. Kun vihdoinkin uskaltauduin puhumaan asiasta ja MYÖNTÄMÄÄN sen itselleni, huomasin että sain taas niin paljon motivaatiota ja energiaa elämään. Mä koin sen tosi suurena apuna että pystyin puhumaan aiheesta muiden kanssa jotka käyvät läpi samaa, koska ne ymmärsi mua ja pysty itsekin auttamaan. Mä puhuin mun seuraajien kanssa snapchatissa, ja oon ilonen siitä että mulla on mahollisuus tavottaa niin helposti ihmisiä jotka voi samaistua mun tunteisiin. Jos sä et tunne ketään joka voisi samaistua, niin voit mennä puhumaan jopa ammattilaiselle, he ymmärtävät varmasti olotilasi!

6. OLETKO KÄYNYT LÄÄKÄRISSÄ?

Aina huono olo ei johdu vain elämäntavoista, vaan joskus taustalla voi olla sairaus. Itse aion ainakin mennä lääkäriin ottamaan verikokeet ja tarkistamaan mun arvot. On parempi pelata varman päälle aina.

7. TUNNISTATKO MYRKYLLISET IHMISSUHTEET?

Oletko sä onnellinen sun nykyisessä parisuhteessa? Onko sun hyvä olla sun ystävien seurassa? Voitko olla 100% oma itsesi niiden ihmisten seurassa joiden kanssa vietät aikaa?

Huonoa oloa saattaa helposti aiheuttaa isommatkin tekijät. Jos ympäröit itsesi ihmisillä joiden seurassa tunnet että joudut varomaan sanojasi, esittämään jotain tai tunnet yleisesti stressiä, eliminoi tälläiset ihmiset sun elämästä. Itse tiedän että oon paljon jäänyt kiinni ihmissuhteisiin vain sen takia koska on tuntenut jonkun kauan, ja tuntuu melkeinpä että on pakko nähdä heitä vain sen takia. Ihmiset muuttu ja kasvaa erilleen. Tunnistat kyllä aidot ihmiset joita kannattaa pitää elämässään!

8. MITEN ALOITAT PÄIVÄSI?

Viimeisenä asiana mun listalla on tavoite siitä että pystyisin aloittamaan jokaisen aamun positiivisesti. Kun on huono fiilis, jää helposti makoilemaan sänkyyn koko aamupäiväksi eikä saa mitään aikaiseksi. Vaikka on hyvä levätä, on myös hyvä saada perus arkirytmi pyörimään. Pyri heräämään aina samaan aikaan. Aloita päivä jollain pienellä rutiinilla kuten kasvojen pesu, hampaiden pesu, sängyn petaus ja aamupala. Näin saat heti päivän käyntiin ja saat suuremmalla todennäköisyydellä tehtyä enemmän päivän aikana, ja voit olla sitten ylpeä itsestäsi illalla!

Toivottavasti nämä asiat auttavat mua ja teitä joilla on ollu samanlaisia tuntemuksia. Nämä kohdat tekevät varmasti hyvää jokaiselle!

-Linda Ekroth


LINDA EKROTH

T I L A A  B L O G I A N I

ARCHIVE

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Snapchat Icon
bottom of page