top of page

LINDA EKROTH

NÄILLÄ VINKEILLÄ SÄÄSTÄT SATOJA EUROJA REISSATESSA:


Tässä olis nyt seuraava kuvapläjäys Espanjasta!

Ajattelin kirjoittaa teille aihepostauksen pitkästä aikaa. Blogista tulee helposti päiväkirja mihin päivittää vain päivän menot, mutta haluaisin alkaa puhumaan täällä myös aiheista ja jakaa enemmän vinkkejä.

Itse olen matkustellut koko elämäni. Olen ollut yli neljässäkymmenessä eri lomakohteessa, nähnyt Amerikkaa, Eurooppaa, Aasiaa ja Afrikkaa. Tästä reissailusta on kyllä jäänyt aika paljon käteen, mutta tänään ajattelin kertoa teille vinkkejä liittyen budjettimatkailuun!

Nuorempana kun matkustin aina vanhempien kanssa, olin tottunut asumaan luksushotelleissa, eikä mun tarvinnut miettiä rahanmenoa. Nyt taas kun olen täysi-ikäinen ja joudun itse kustantamaan matkailun, olen huomannut että sitä mielellään vähän miettii miten rahansa käyttää ulkomailla. Olen luonteeltanikin tosi pihi, joten mulle on tosi luonnollista yrittää elää mahdollisimman halvasti reissussa, vaikka olisikin mahdollisuus tuhlata joskus enemmän.

Tämä postaus on siis niille jotka elää helposti yli budjettinsa reissuissa, ja haluavat oppia säästämään. Tottakai lomallakin pitää nauttia ja antaa itsellensä lupa käyttää sitä rahaa, mutta näillä vinkeillä et tuhlaa rahaa turhaan!

Tässä teille 10 vinkkiä miten säästää rahaa reissussa:

1. ASETA TAVOITE SUMMA

Välillä jopa kilpailen itseni kanssa niin että asetan tavoitteen tiettyyn summaan, mitä enempää en saa käyttää koko loman aikana. Summa kannattaa olla realistinen, mutta siihen ei kannata jättää liikaa varaa turhiin vaateostoksiin. Jos summa ylittyy olen hävinnyt.

2. KÄYTÄ KÄTEISTÄ

Kortilla on helppo maksaa, ja varsinkin kun nykyään voi käyttää lähimaksua lähes joka paikassa. Kortin käytössä on kuitenkin se riski että ei pysy laskuissa mukana siitä kuinka paljon rahaa on käyttänyt. Pankkiohjelmaan ei aina jaksa/pysty netin takia kirjautumaan, ja näin helposti aliarvioi summan mitä on käyttänyt.

Kun käyttää käteistä näkee konkreettisesti sen paljon rahaa on, ja näin huomaa helpommin paljon on myös käyttänyt. On myös helpompi muistaa paljon rahaa on, kun tietää että lompakossa on esim kolme 20e seteliä, eikä vain muista kokonaissummaa. Sitä huomaa helpommin rahankäytön kun tajuaa että lompakossa onkin jäljellä enää yksi seteli, sen sijaan että miettii päässä kuinka paljon on mahtanut käyttää kortilta rahaa. Käteisessä on sekin hyvä puoli että kynnys on suurempi lähteä rikkomaan esim isoa seteliä, ja silloin saattaa jäädä 5e rihkama aurinkolasit ostamatta kun ei viitsi rikkoa isoa seteliä niiden takia.

3. LAITA SIVUUN TIETTY MÄÄRÄ RAHAA

Itse teen aina niin että laitan heti loman alussa pieneen pussukkaan esim 100-200e, jonka jätän safetyboksiin koko loman ajaksi. Tämä on hätävarasumma minkä saan ottaa käyttöön jos päätämme vaikka lähteä laivaretkelle tai löydän jonkun erikoisemman vaatteen/laukun yms mikä olisi niin sanottu ekstra ostos. Kannattaa aina varata tarpeeksi rahaa reissuun mukaan jotta sitä on jos sattuukin jotain. Konsti on siinä että oppii oikeasti pitämään sen rahan vain varana, ja tavoite on että niihin rahoihin ei tarvitsisi koskea.