Mikä on presetti?

Presetti on valokuva filtteri. Eli jokaiseen presettiin on tallennettu erilainen asetus, jonka saat kuvaasi lisäämällä filtterin/presetin kuvaan.

Miksi käyttäisin presettiä, osaan jo säätää perusasetuksia itse?

Presetin tarkoitus on tehdä editoinnista nopeampaa sekä antaa mahdollisuuden jokaiselle saada ammattimainen lopputulos kuviin yhdellä klikkauksella. Vaikka osaisi editoida kuvia jo suht hyvin, tai olisi jopa ammattilainen, voi olla virkistävää saada nähdä miten joku muu editoi. Kaikkilla on hyvin oma tyyli editoida, etkä välttämättä itse koskaan keksisi laittaa samoja asetuksia kuin joku toinen.

Missä app:issä presettejä laitetaan?

 

Minun presettini toimivat ainoastaan Lightroom CC nimiseen mobiiliaplikaatioon, joka on ilmainen.

Toimiiko Lightroom CC Apple sekä Android puhelimille?

Kyllä toimii

Kun ostan presetin, onko ne minulla silloin ikuisesti vai täytyykö maksaa joka vuosi lisenssistä?

Kun ostat paketin, jaan sinulle Google Drivessä kansion jossa presetit ovat. Sinulla on tarkastelulupa kansioon ikuisesti, eli ei tarvitse maksaa niistä mitään myöhemmin.

Jos vaihdan puhelinta, saanko presetiti ladattua uudelleen?

Kyllä. Lataat ne samalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Jaan sinulle sähköpostiin kutsun Driven kansioon, joten kannattaa pitää tämä kyseinen sähköposti tallessa.

Jos en löydä enää sähköpostia johon jaoit presetit?

Silloin laitat minulle viestiä @presetsbylindaekroth ja jaan kansion sinulle uudestaan

Millaisiin kuviin presetit toimivat?

Löydät täältä sivulta jokaisen presetin kohdalta demovideon, jossa näytän ja kerron minkä tyylisiin kuviin ne sopii. Kuitenkin edellytys siihen että presetti voi päästä oikeuksiinsa on, että kuva on hyvälaatunen ja siinä on perusasetukset kunnossa. Eli jos kuva on aivan rakeinen, aivan liian tumma ja värit ovat jo valmiiksi vääristyneet todella paljon, presetti ei välttämättä toimi niin hyvin. Puhelimella otetut kuvat ovat tarpeeksi hyvänlaatuisia, ja niissä puhelin säätää automaattisesti kuvanotto vaiheessa perusasetukset kuntoon.

Voiko presetin voimakkuutta säätää niinkuin VSCO:ssa?

Presetin voimakkuutta ei voi säätää yleisellä vivulla, mutta siitä voi säätää jokaista asetusta erikseen minkä presetti on siihen laittanut. Eli jos mielestäsi taivas on liian turkoosi, voit säätää sitä neutraalimmaksi jne. Tähän löytyy myös ohjeet ohjevideosta jonka saat oston yhteydessä

Toimivatko presetit RAW kuviin?

En suosittele filtteri pakettejani muuta kun JPEG kuviin, tai kuviin joita on otettu puhelimella jolloin niiden tiedostomuoto saattaa olla HEIC

Kun ostan presetin, miten osaan asentaa ne appiin?

Saat yksityiskohtaisen demovideon jonka avulla saat nopeasti ja helposti ladattua presetit Lightroomiin

Onko preseteissä palautusoikeutta?

Ei valitettavasti ole, sillä tämä Stripe payments jota käytän ei suorita palautuksia siinä versiossa jota itse käytän.

Voiko presettejä kokeilla omiin kuviin jotenkin?

Voi. Lähetä minulle muutama kuva johon haluat kokeilla presettejä @presetsbylindaekroth

Näenkö jostain miten filtterit toimivat muiden kuviin?

Voit käydä katsomassa #Presetsbylindaekroth hashtagin alta muiden kuvia, jonka lisäksi @presetsbylindaekroth instagramiin on tallennettu highlightseihin paljon ennen/jälkeen kuvia

Olen ostanut presetit monia päiviä sitten, mutta en ole saanut niitä vielä. Mitä tehdä?

Koska minä en ole saanut automatisoitua presettien lähettämistä, joudun tehdä sen manuaalisesti. Pyrin lähettämään presetit viimeistään 48h sisällä, yleensä kuitenkin saman päivän aikana. Jos huomaat, että et ole saanut sun presettejä, laita mulle heti viestiä sillä välillä saatan tehdä inhimillisiä virheitä ja olla huomaamatta ostovahvistussähköpostiasi.

Tuleeko sun presetit kohta aleen?

En kerro etukäteen alennuksista

Voiko ostaa preset lahjakortteja?

Ei vielä mutta työstän asiaa